Pomeranče v podprsence - Březinová Ivona (Grada, 2017)
Medard Koukol má dvě slabosti – chemii a spolužačku Markétu. Ve své utajené laboratoři zkoumá nejen chemické sloučeniny, ale taky svoje zamilované srdce. Zatímco v kádinkách a zkumavkách to tajemně bublá, v Medardově hlavě to přímo vře. Jak vyjít se starší sestrou? Jak se vyrovnat s maminčinou nemocí? A hlavně jak získat krásnou Markétu? Zdá se, že láska je tvrdší oříšek než chemická rovnice. A obzvlášť když se jmenujete Medard. Může se do kluka s tak trapným jménem vůbec někdo zamilovat?