Chobotem sem, chobotem tam - Březinová Ivona (První čtení, 2015)
Jednoho dne dojde v kabinetě přírodopisu k podivuhodné události - obživne tam mamutí mládě. Nečekaný objev se podaří čtveřici kamarádů, a ti se hned rozhodnou se o mamutka postarat. Ale kam ho schovat? A jak jeho přítomnost utajit? Míša, Nina, Vládík a Teo mají plnou hlavu starostí, zato mamutík se má čile k světu. Jak jen kolotoč nastalých bláznivých situací dopadne? Bavte se a luštěte s přiloženým pracovním sešitem. Pro toho, kdo pěkně přečetl knížku, to bude hračka!