Hraničářův učeň. První roky. Bitva na Hackhamské pláni. - Flanagan, John (Egmont, 2017)
Mír v Araluenu je v ohrožení a nově korunovaný král Duncan se připravuje na válku. Morgarath zatím potají shromažďuje armádu divokých bestií známých jako wargalové. Halt se chystá na zdánlivě nemožný úkol - zdolat Deštné a temné hory, připlížit se nepozorovaně k nepříteli a odhalit jeho temné plány. Ví, že jediný chybný krok může mít nedozírné následky, protože v bitvě na Hackhamské pláni se bude rozhodovat o osudu celého království