Prokletá krev - Thiesler, Sabine (Knižní klub, 2017)
V domku na samotě v lesích v Toskánsku objeví houbař tělo zavražděné ženy. Sarah, původem Němka, manželka majitele tratorie Romana, leží na své posteli s podříznutým hrdlem. Tato brutální vražda je ale jen začátkem pro vyvrcholení událostí, které začaly před mnoha lety v Německu.