Rubínový pokoj - Peters, Pauline (Knižní klub, 2017)
Mladičká Victoria žije proti vůli své vlivné šlechtické rodiny ve společném bytě sama se starým komorníkem svého nedávno zesnulého otce. Není bohatá, ale šťastná. Její svět se ale otřese, když se začnou šířit nehezké narážky na temné rodinné tajemství. Jediný muž, který by mohl na její otázky odpovědět, je zavražděn. Victoriina dobrá pověst je ohrožena. Při pokusu odhalit rodinné tajemství se dívka k zděšení své rodiny záhy ocitne sama v nebezpečí. V nouzi ji zachrání atraktivní novinář Jeremy Ryder. Může mu však důvěřovat? Strhující román o temném tajemství, překvapivých pravdách a lásce na pozadí viktoriánské Anglie