Nelítostná vražda - Češka, Stanislav (Původní česká detektivka, 2017)
Na procházce se psem najde muž pod bohunickým dálničním přivaděčem v jezírku, kterým protéká potok Čertík, mrtvolu mladé ženy. Kriminalisté brněnské mordparty zjistí, že žena byla zavražděna zvlášť surově – nejprve byla škrcená a potom umlácená železnou tyčí. Navíc šlo o svobodnou matku vychovávající malou dcerku. Plukovník Motl proto své lidi nemusí pobízet v úsilí co nejdříve najít pachatele hrůzného činu