Spolkla mě knihovna - Smolíková, Klára (Dobrodružství záhady historie, 2017)
Dobrodružná výprava do historie knih a knihoven od oblíbené autorky Kláry Smolíkové. Schválně, jaká nejpodivnější věc se ti s knihou stala? Tak třeba Davida a jeho kocoura spolkla knihovna. Jen si to představ: v klidu si chceš číst a najednou jsi uprostřed té nejbláznivější a nejdivočejší výpravy do knižní historie! Vyprav se tam s nimi! Navštiv knihovny šlechtické i klášterní, potkej knihovníky, učence i písaře, pomáhej s knihtiskem a hledej ztracený svitek. Držíme ti palce – snad tě knihovna zase vyplivne zpátky