Případ podezřelého arcibiskupa - Češka, Stanislav (Moba, 2017)
Na podzim roku 880 se z Říma vrací poselstvo, v jehož čele stojí arcibiskup Metoděj a kníže Slavomír. Metoděj v Římě zcela obhájil svoji činnost v rámci církve a papež navíc přijal Svatopluka s celou moravskou zemí a veškerým jejím lidem pod patronaci Říma a papežů. Moravané v Římě dosáhli všech svých cílů. Jedinou potíží bylo, že papež vysvětil jako biskupa nitravského hlavního Metodějova konkurenta Wichinga