Rakev bez nebožtíka - Beran, Ladislav (Původní česká detektivka, 2018)
Nová kniha krimi povídek emeritního komisaře kriminální služby Ladislava Berana Příliš krátký provaz pro vraha, už svým názvem evokuje její obsah. Opět se potkáme s oblíbenou četnickou pátračkou, která řeší kriminální případy z I. republiky. Všechny příběhy autor vyhledal nejen v archivech, ale i v tehdejším dobovém tisku. Přečtěte si napínavé vyprávění o kriminalistických případech dob minulých, které vyšetřuje už známá sestava písecké pátračky se štábním kapitánem Votrubou a jeho podřízenými Hřebejkem, Čípem, Kubíkem a dalšími.