Slon ve švestkovém sadu - Křístek, Václav (Knižní klub, 2016)
Třetí pokračování románů Cesta na poledne a Prohrát slunce před svítáním splétá nitky osudů mnoha osobností renesanční Evropy, sleduje lidské hemžení, alchymická bádání i krutá střetnutí, intriky a politická rozhodnutí. Zuří válka s Turkem, Bartolomějská noc v Paříži klepe na dveře. Jakub Krčín začíná stavbu dosud největšího rybníka zvaného Nevděk. Vilém z Rožmberka odjíždí na diplomatickou misi do Polska, Paleologus musí prchat před jezuity. Jan Budovec z Budova prožívá hořkosladkou lásku ke krásné panně Markétě Berkové z Dubé. Každý z našich hrdinů se pokouší vzdorovat životnímu losu po svém