Zabitý před klášterem - Koubková, Zuzana (Moba, 2018)
Pražská města už dávno nejsou tou metropolí jako za časů posledních Přemyslovců, nějaký život v nich ale přece jen pulzuje. A tam, kde se žije, vyrábí, obchoduje a miluje, se sem tam také vraždí. Tentokrát je ale z vraždy obviněn křižovník Ojíř, léčitel a bylinář, obětavě pečující o chudé a nemocné..