Mrtví se mstí : Mordy v časech císaře Rudolfa II. - Bauer, Jan, 1945- (Moba, 2017)
Do Prahy přijíždí poněkud záhadný španělský šlechtic Juan Antonio Cabrera de Córdoba a kupuje si tu dům. Nikdo o něm nic neví, není známo, proč se tu chce usadit, jisté však je, že je nesmírně bohatý. Jednoho dne je ve svém domě nalezen zavražděný a zohavený. Zdá se, že vrah chtěl svým činem cosi vzkázat ostatním. Proč by jinak na bestiálně zohavené tělo mrtvého položil podivný zlatý šperk?