Nevinná lavina - Březinová Ivona (Albatros, 2017)
Mariana, Jonáš, Tim, Hardy a dvojčata Alfa a Beta se sjíždějí do Krkonoš, aby strávili příjemný týden na lyžích. Hned první den se vydají na běžkách na Výrovku, kde má být většina party ubytovaná. Krátká cesta se změní v nečekané drama prudkým zvratem slunečného počasí v hustou sněhovou vánici. Stmívá se a chata je v nedohlednu – šestice je donucena přečkat mrazivou noc venku. Přežije Gang odvážných, když na horách navíc hrozí laviny?