Cesta na planetu Zet - Březinová Ivona (Didaktis, 2016)
Mimozemšťan Zetík, který se po havárii létajícího talíře ocitl na planetě Zemi, se vydává na další cestu. Tentokrát se konečně vrací domů na planetu Zet. Na této cestě není sám. Doprovází ho hned několik pozemšťanů – prvňačka Ema, její spolužák Sam, Emin bratr Kája, a dokonce pes Aladin a Emina babička. Cesta na planetu Zet je dobrodružnou knihou pro začínající čtenáře. Pochází z pera renomované autorky dětských knih Ivony Březinové a je ilustrovaná Alešem Čumou.Kniha je určena pro žáky 1. třídy základní školy, kteří už znají všechna písmenka, dokážou část slova, věty a krátké texty a potřebují rozvíjet čtení s porozuměním již prostřednictvím souvislých textů.