Kočičí detektivové - Lőwy Matušková, Petra (Michal Lőwy, 2016)
Ve Zvířecím měste dojde k únosu slavíka Hrdélka. Zločin musí vyšetřit místní detektiv, Mici. Při zapeklitém vyšetřování narazí na drzou a svéhlavou kočku Emu. Stopy je zavedou do Lesního města, kde musí zabránit katastrofě v podobě budoucího starosty města. Ten terorizuje město pomocí svalnatých holubů. V knize není nouze o vtipné hlášky, pěstní souboje, napětí a šťastný konec. Je to tzv. "buddy book", ve stylu akčních filmů devadesátých let. Kniha se umístila v soutěži Nejkrásnější česká kniha 2016, v kategorii Literatura pro děti a mládež - dostala se do užšího výběru knih, které zaujaly porotu