Malovaná pýcha - Pospíšilová, Jarmila (Původní česká detektivka, 2017)
Doposud téměř neznámý naivní malíř Michal Jurek se zásluhou bohatého mecenáše a milovníka umění z Olomouce stal téměř ze dne na den známým, módním a vyhledávaným nejen u nás, ale především v Německu a Holandsku. Zpychlý Jurek si lehce zvykl na luxus, střídá ženské, holduje alkoholu a ke svému okolí se chová povýšenecky, bezcitně a arogantně. Jednoho dne malíře najdou pod schody ateliéru bez známek života…