Prahu rdousí strach - Bauer, Jan, 1945- (Moba, 2018)
Dva detektivní příběhy známého českého autora. V prvním se setkáváme s novoměstským rychtářem Jakubem Protivou z Protivce, který pátrá po tajemném vrahovi mladých žen. Jeho nečekanými pomocníky se stávají důvtipný františkánský mnich Blasius a prostořeká nevěstka Magdalena. Ve druhém příběhu Jakub Protiva z Protivce a mnich Blasius čelí řádění tajemného vampýra, kterého se bojí celé Nové Město pražské. Údajně jim má být zázračně oživlý irský alchymista, který má na svědomí vraždy a možná i zmizení cenné relikvie - zubu svatého Jeronýma