Případy pro kriminálku - Beran, Ladislav (Původní česká detektivka, 2018)
I ostřílený pachatel je okolnostmi donucen nakonec říct pravdu - o tom vypráví nové krimi případy píseckého emeritního komisaře kriminální služby Ladislava Berana, který už léta patří mezi stálice české detektivky. Beran je vypravuje se svou typickou vlídností, napětím, humorem a pochopením pro lidi všeho druhu. Ano, jde o lidi hříšné, někdy i zlé, přitom autor, který zná dokonale kriminální prostředí, nezapomíná na niterné motivace všemožných trápení a šeredných skutků písecké galerky. Jeho známý kriminalistický tým - Karas, Studnička, Mach, Čtveráková, Vandová a další - pořádně šlape všem zločincům na paty