O život princezny - Bauer, Jan, 1945- (Brána, 2018)
Melichar se doma na roupovské tvrzi opět zmítá mezi dvěma ženami - svou manželkou Anežkou a její komornou Kordulou. Z problémů, které toto utajené dvojženství vyvolává, ho vytrhne pozvání krále Jindřicha Korutanského na Pražský hrad