Clařino tajemství - Bourdin, Francoise (Motto, 2018)
Jedné noci v červenci 1945 probudí Claru Morvanovou výstřel, který má za následek smrt jejího staršího syna Édouarda. Clara tuší, co se tu stalo, ale rozhodne se, že důležitější než pravda, je chránit živé, svá vnoučata a především mladšího syna Charlese, a tak se rozhodne mlčet a prohlásit Édouardovu smrt za sebevraždu. Charles bojoval ve válce a po návratu zjistil, že jeho milovaná žena Judith a jejich dcerka zemřely v koncentračním táboře. Od té doby je z něj jen stín bývalého veselého a pohledného muže. Clara se rozhodne zachovat strašné tajemství, ale netuší, že to je teprve začátek velkého dramatu