Bůh tomu chce - Wetzky, Karl von (Moba, 2018)
Na základě historických dokumentů a studia pramenů autor odhaluje málo známou kapitolu z dějin křížových tažení - účast českého vojska na Třetí křížové výpravě, vyhlášené papežem Řehořem VIII. v roce 1197. Jako první z evropských vládců přijal výzvu císař Friedrich zvaný Barbarossa..