Detektivní příběh z doby Karla IV. Vraždy ve znamení hvězdy - Kalenda, František (Vyšehrad, 2016)
Mladému králi Karlovi se konečně podařilo ukončit letité boje a sjednotit rozpolcenou Říši. České království si vydechlo a také pražská města se probudila z noční můry morové nákazy. Obchází je však nový strašák – vrah, který za sebou nechává těla zohavená znamením židovské hvězdy..