Detektivní příběh z doby Karla IV. Zlomený král - Kalenda, František (Vyšehrad, 2018)
Když je nedaleko hradu Lichnice nalezeno zraněné tělo českého a římského krále Karla IV., na slezského lékaře Siegfrieda připadá nelehký úkol pokusit se panovníka zachránit. A zároveň přežít v nehostinném prosředí Železných hor, kde zjišťuje, že nemůže věřit ani vlastním přátelům, natožpak příslušníkům intrikami prolezlého panovníkova dvora