V tajných službách Otce vlasti. K výšinám císařského trůnu - Bauer, Jan (Moba, 2014)
Karla čeká vrcholná událost vladařské kariéry - korunovace za císaře římského. Na slavné cestě ale leží několik překážek - odpor milánského kardinála Viscontiho, nedůvěra papeže Inocence IV. i urovnání sporu mezi Anglií a Francií. Budoucí císař si k pomoci povolává svého osvědčeného druha, statečného bojovníka i schopného diplomata Pavla. Na toho tedy čeká nejen mnoho komplikovaných a těžkých úkolů, ale i nebezpečná cesta za přítelem a monarchou, který má stále mnoho mocných nepřátel