Doktore, bacha na ženský - Taylor, Patrick
Bezstarostné veselí vánočního večírku naruší nehoda a oba lékaři podstupují boj o záchranu lidského života. Idyla irského venkova se navrací, jenže Barry se zrovna dozvěděl, že jeho ambiciózní dívka Patricie ho odepsala. Musí se rozhodnout: půjde za kariérou, aby Patricii neztratil, nebo zůstane v Ballybucklebo, které mu přirostlo k srdci? Je to na něm, ale naštěstí má kolem sebe vnímavé přátele v čele s Fingalem O'Reillym. Ani ten to nemá lehké, protože obnovená studentská láska ke Kitty ho zasáhne víc, než by chtěl. Dokáže se Fingal rozhodnout pro velkou změnu, když od dávné nešťastné smrti své první ženy žije tvrdohlavě sám? A překoná vůbec svůj ostych zakrývaný neomaleností?