Buďme k sobě vlídní - Fousek, Josef (Brána, 2018)
Obnovené třetí vydání úspěšné knihy oblíbeného spisovatele, vypravěče, písničkáře, textaře a básníka, která obsahuje to nejlepší z jeho povídání v Nedělních dobrých jitrech. Autor se v knížce dělí se čtenáři stejně jako předtím s rozhlasovými posluchači o kousek svého života, o naději i pochyby a především o víru v člověka a lásku k životu. S laskavým humorem sobě vlastním nás provází svými vzpomínkami a v jeho historkách, úvahách a textech se odráží motto celé knížky, že vlídnost a láska jsou nade vše. Své úvahy prokládá vyprávěním o své ženě a dětech, o životě divadelním, o spolupráci s Miloslavem Šimkem, o Semaforu, o svých cestách do ciziny, texty a básněmi