Mrtvá na pranýři - Růžička, Milan (Původní česká detektivka, 2018)
Staré české přísloví praví, že neštěstí nechodí po horách, ale po lidech. V případě násilné smrti mladé učitelky a nenápadného ředitele vlastivědného muzea se toto pořekadlo vyplnilo doslova děsivě a idylické prostředí malého šumavského městečka se promění v místo naplněné strachem a vzájemným podezíráním