Případ českého knížete - Češka Stanislav (Moba, 2018)
Píše se rok 883. Na Moravu přijíždí velké poselstvo z Čech v čele s knížetem Bořivojem a jeho ženou Ludmilou. Bořivoj přijel Svatopluka požádat o to, aby vzal Čechy do ochrany před Franky. Zároveň ve Veligradu, kde Svatopluk Čechy přijal, mají Bořivoj a Ludmila přijmout křest z rukou Metodějových, čímž se stvrdí spojenectví mezi Moravany a Čechy. Ne každému se však tyto Bořivojovy aktivity zamlouvají. Následujícího dne při lovu Bořivoj jen o vlas uniká vražednému pokusu. Díky jednomu se svých vojáků, který jej svým tělem ochránil a položil tak za něj život, je Bořivoj zachráněn. Rozezlený Svatopluk žádá Slavomíra, aby s Erikem vrahy co nejrychleji odhalili a vydali k potrestání. Slavomír s Erikem brzy zjišťují, za útokem na Bořivoje je staré tajemství…