Přes Altiplano na svatbu - Vacková, Monika (Jiří Vacek - Altiplano, 2010)
Pátého září 2009 vyjeli autoři této knihy na kole a na těžko z kolumbijské Bogoty na téměř osmi a půl měsíční cestu přes celý jihoamerický kontinent. Vrcholem byl přejezd drsného a neuvěřitelně krásného Altiplana, sjezd legendární chilské Carretery Austral nebo návštěva peruánského NP Huascarán.