Zajatci parukových ostrovů : Potrhlá dobrodružství - Reeve, Philip (čtení, radost, poučení, 2014)
Oliver vyrůstá v rodině dobrodruhů – vždyť jeho rodiče se seznámili na Mount Everestu! Největší dobrodružství ho ale teprve čeká… Jednoho dne se vynoří z vody u jejich domu ostrovy, které tam předtím nebyly. Oliverovi rodiče neváhají a jdou je prozkoumat. Najednou jsou rodiče i ostrovy fuč. Oliver se okamžitě vydává na záchrannou výpravu. Vypadá to, že taťka s mamkou se stali kořistí záhadných toulavých ostrovů, které vandrují oceánem a ukládají si na hlavu všechno, co plave kolem. Ze svých trofejí si staví paruky a soutěží o to, kdo ji má nejhezčí. Noc paruk, klání o nejhezčí paruku a titul krále, se blíží. Každý originální doplněk přináší body navíc! Podaří se Oliverovi a jeho kamarádům – krátkozraké mořské panně, nabručenému starému albatrosovi a přátelskému ostrovu jménem Skalák – jeho rodiče najít a zachránit?