To se dělá, Sedmikrásko? - Řezníčková, Daniela (Poznáváme svět, 2015)
Sedmikráska je veselé a bezstarostné telátko, ale ještě neví, že k přírodě kolem se musíme chovat ohleduplně. Šlape po květinách na louce, po zeleninových záhoncích a neuvědomuje si, kolik péče rostliny potřebují. Dokonce neví, že odpadky se musí před vyhozením roztřídit. Koza Líza, kamarádka Sedmikrásky, se rozhodne ji naučit, jak chránit přírodu