O Josífkovi - Kaftanová, Irena (Ottovo nakl., 2018)
Josífek je pracovitý a šikovný mraveneček. Zajímá ho všechno, co se kolem něho děje. Proto se také jednoho dne rozhodl, že se vydá do světa, aby zjistil, kam večer zapadá sluníčko. Cestou zažil mnohá dobrodružství, některá i nebezpečná, a potkal hodně nových přátel. Zjistěte sami, jestli ke sluníčku doopravdy došel. Pokud vaše děti zvládly všechna písmenka, mohou si úplně samy přečíst svou první opravdovou knížku. Velká písmena, na která jsou zvyklé ze Slabikáře, jim usnadní vstup do světa čtenářů