Závity ulit - Málková, Martina (Knižni klub, 2018)
Život píše svoje vlastní osudy a zaznamenává je do minulosti každého z nás, tak jako závity ulit, nedají se smazat nebo změnit, ačkoli bychom dali cokoli za to, kdybychom se jich mohli jednou pro vždy zbavit. A nakonec je musíme přijmout a začít psát nové, mnohdy povedenější, příběhy. Stejně jako Marta, jejíž život se právě zhroutil a teď je postavena před úplně nové výzvy a problémy. Jak se s nimi popere? Dokáže překonat stín, který poznamenal její osobní i pracovní život? Poetické vnímání reality se prolíná s rockovým stylem a hranice se stírají