Kam čert nemůže...nastrčí manžela - Jakoubková, Alena (Moba, 2018)
Zuzana se vdává mladá... Ne proto, že je těhotná, ale Dušan je její velkou láskou, a když ji v měsíční noci romanticky požádá o ruku, přikývne. Je jí devatenáct a myslí si, že manželství je vstupenkou do ráje. Po pár letech to ovšem vypadá jinak. Zuzana, aby se mohla starat o domácnost, nedokončila vysokou školu a pracuje jako sekretářka protivného šéfa. Dušan je dobrodruh, pořádl někde slézá vysokohorské štíty nebo sjíždí divoké řeky, pak o tom píše úspěšné knihy a natáčí televizní dokumenty. A potom Zuzana podá žádost o rozvod