Až na (kostní) dřeň - Nykodýmová, Věra (Knižni klub, 2018)
Pětatřicetiletá Klára si v prsu nahmatá bulku. Lékařské vyšetření je neúprosné: maligní nádor. Kláře se tímto okamžikem zcela změní život. Nastává nelítostný boj se zákeřnou nemocí, který zahrnuje mastektomii, tedy odstranění prsu, chemoterapie i ozařování. Vyléčí se Klára? Jakým způsobem se s touto drastickou životní peripetií srovná? Vzdá to, nebo bude bojovat až do konce? A jak se jí změní životní hodnoty? Až na (kostní) dřeň je působivý, takřka dokumentárním způsobem odvyprávěný příběh statečné, ale přitom zranitelné ženy, a jejího zoufalého boje s osudem