Vránova neobyčejná dobrodružství - Nilsson, Frida (Portál, 2017)
Hlavní hrdinové, holčička Ebba a její nejlepší kamarád, pták Vrána, se o prázdninách vydávají stopem přes celé Švédsko až k norské hranici hledat Vránovy ztracené rodiče. Na své cestě zažívají nejrůznější dobrodružství a nečekaná setkání, která je vždycky posunou o kousek dál. Rodiče nakonec samozřejmě najdou, i když to celou dobu nevypadá příliš nadějně..