Český rok : Lidové tradice a zvyky - Pitrová, Pavlína (Albatros Media, 2016)
Víte, kde mají své kořeny české a moravské lidové zvyky, rituály a tradice, které nás provázely či provázejí celým rokem, a které mezi dny běžnými vystupují do popředí jako dny výjimečné a sváteční? Pokud se to chcete dozvědět, sáhněte po této knize. Jak se slavil masopust? Kdy se vynášela Morena? Čím si Škaredá středa vysloužila své nelichotivé jméno? Jak probíhá jízda králů? Původ a význam těchto a další známých, i méně známých tradic, je vyprávěn srozumitelně a hravou formou, takže mu snadno porozumí i malé děti. Nechybí jednoduché návody na výrobu tradičních předmětů nebo lidová říkadla