Osud tančil charleston - Kubátová, Táňa (Pohodky, 2018)
Kamarádky ze školy Johana a Růža prožívají léta svého zrání v idylické i problematické době mezi dvěma válkami. Obě mladé ženy zakusí lásky, radosti i bolesti, jaké život přináší bez ohledu na dobu, do níž jsme se narodili. Životní plány Johany jsou pro dívku z roku 1927 trochu netypické. Chce být samostatná, nehodlá se stát pouhou ozdobou nějakého muže. Osud jí však připravil jinou cestu... Růžino hledání lásky je plné chyb a omylů. Válka obě kamarádky rozdělí a ani jedna z nich netuší, na jak dlouho..