Smrt podle hvězd : Mordy v časech císaře Rudolfa II. - Bauer, Jan (MOBA, 2018)
Když v zapadlém koutě Menšího Města pražského najdou zavražděnou nevěstku Rosálii, nikdo netuší, že stejně skončí další mladé dívky. Vyděšená šenkýřka od Krále brabantského Tereza se obrací na svého přítele písaře zemského soudu Lukáše Trobla z Květnice, aby vraha vypátral a zamezil jeho řádění..