Deník mého zmizení - Grebe, Camilla (Víkend, 2018)
Uprostřed hluboké zimy klopýtá lesem u švédského Ormbergu osamělá žena. Paže má pokryté škrábanci, nohy bosé a nepamatuje si, kdo je. Místní policie ji identifikuje jako policejní psycholožku Hanne Lagerlind-Schoenovou, která spolu s partnerem pomáhala vyřešit starý případ vraždy malého dítěte. Hanne se pomalu uzdravuje, ale nedokáže se rozpomenout, co se stalo s jejím přítelem a kam dospěli ve vyšetřování. Policie má jen jediné vodítko: ženu v šatech s flitry, která byla spatřena poblíž Hanne tu noc, kdy psycholožku objevili. Mladá žena se ale na policii nepřihlásí, protože neexistuje. Ve skutečnosti šlo o dospívajícího chlapce Jakea Olssona, který se procházel v matčiných šatech a sestřině makeupu, ovšem za své tajemství se stydí a děsí se odhalení. Když si ale Jake přečte Hannin deník, který našel oné noci, zjistí, že má v ruce klíč vedoucí k vyřešení případu. A když je v lese nalezena další oběť, Jakeovi dojde, že Hanne je ve smrtelném nebezpečí…