Máš nadání na hádání - Pospíšilová, Zuzana (Portál, 2014)
Soubor hádanek pro děti mladšího školního věku i šikovné předškoláky, které jsou zaměřeny na rozvoj jazykového citu a jazykového myšlení dětí. Cílem autorky je poutavým způsobem seznámit děti s homonymy, příslovími, učit je ve slovech hledat jiná – kratší slova, řešit přesmyčky, doplňovat rýmy a hrát si se slovy. Kniha poskytne zábavu i poučení dětem ve volných chvílích, ale také může posloužit učitelům na prvním stupni ZŠ ke zpestření výuky a vychovatelkám ve školních družinách