Kriminální připady ze starého Písku - Beran, Ladislav (Původní česká detektivka, 2018)
O tom, že písecký spisovatel a emeritní komisař kriminální služby umí hledat v archivech a v dobovém tisku, už své čtenáře mnohokrát přesvědčil. O tom, že autor umí nalákat čtenáře už na názvy svých povídek, svědčí Děravý svědek, aneb malér recepčního Volfa z hotelu Dvořáček, Nevěrní chlapi se nevraždí, Poetické odpoledne kasaře Bartoše, Ošklivý mord v 92. policejním revíru, Nóbl případ, Muž, který v noci plakal, Profláknutá vražda, Zimní král písecké galerky či Servus, páni četníci, tak mě tu zase máte, a další