Svetr ze zbytků - Štráfeldová, Milena (Mladá fronta, 2018)
Soubor povídek české autorky, která stejně jako ve svých románech i zde překvapuje originálním pohledem na české dějiny. Hrdinové povídek, oscilujících mezi fakty a fikcí, jsou nejen známé historické postavy ( Sudek, Palach ), ale i obyčejní lidé. Těm všem do života vstoupily bouřlivé dějiny minulého století. Každého z nich nějakým způsobem poznamenaly a všichni v sobě museli najít nečekanou sílu, odvahu i kus hrdinství, aby jim mohli vzdorovat