Katova schovanka - Martin, Sabine (Euromedia Group, 2018)
Melisanda je ještě dítě, když je její rodina zákeřně vyvražděna, protože padla do nastražené léčky. Za to, že přežila, vděčí pouze katu Raimundovi. Vezme ji k sobě, vydává ji za svého němého synovce, a dokonce ji naučí své řemeslo, které zahrnuje nejen strašlivé metody mučení, ale také umění léčit. Léta žije v přestojení. Aby přežila, je nucena neustále měnit svou identitu a prchat z místa na místo. Při životě ji drží hlavně víra, že jednoho dne svou rodinu pomstí. Na své cestě potkává mnoho skvělých lidí, některým pomůže ona, jiní pomůžou jí. Podaří se jí nakonec provést plánovanou pomstu a nalézt klid v duši, lásku i štěstí