Zlatí úhoři - Pavel, Ota (Knihovna české prózy, 1985)
Povídky jsou řazeny chronologicky podle údobí, v nichž se odehrávají a jsou rozděleny na příběhy předválečné, z let války a z poválečného období. Autor v nich především čerpá ze svérázných osudů svého otce, velkého snílka a dobrodruha. Povídky, v nichž se střídá humor s trpkou vážností.