V hlavní roli vražda - Semschová, Jana (Původní česká detektivka, 2019)
Detektivní román. Známý herec Václav Kaplan se po smrti své manželky vrací k natáčení seriálu z počátku první republiky, kde hraje roli vrchního strážmistra. Scénář zavede filmový štáb do malebného zákoutí Šumavy. Kaplan si pronajme pokoj na samotě, v domáckém prostředí chalupy svérázného Josefa Zemánka. Ten jej vtáhne do otazníků kupících se kolem zdánlivě jasné smrti jeho tajuplného kamaráda. Václav Kaplan se poněkud nedobrovolně vydává po stopách člověka, který - jak se zdá - nemá minulost