Bez kůže - Nordbo, Mads Peder (Vendeta, 2018)
Život Matthewa Cavea, osmadvacetiletého novináře, se rozpadl, když při nehodě přišel o svou ženu a nenarozenou dceru. Aby všemu unikl, odchází do Grónska a ve městě Nuuk začíná psát pro místní noviny. Brzy ho vyšlou, aby napsal reportáž o neobvyklém objevu: pod ledovým příkrovem je objevena mumie skandinávského Vikinga