Jezevec Chrujda prochází divočinou - Stančík, Petr (Modrý slon, 2018)
V dalším příběhu jezevce Chrujdy se dostává do osidel zákeřného svůdce lasička Anička. Unese ji Chrujdův věčný protivník tchoř Smradolf. Naštěstí je poblíž sůvička Stáňa, která Chrujdovi opět vydatně pomáhá – půjčuje mu svůj zvířátkompas, který Chrujdu zavede až na tropický ostrov. Dokáže se Chrujda prodrat hustou džunglí a zachránit svoji lásečku Aničku?