Spiklenci obruče a kladiva - Bauer, Jan (MOBA, 2019)
Za vlády krále Václava IV. byla z prostředků bohatých měšťanů sdružených v Bratrstvu obruče a kladiva uprostřed Dobytčího trhu na Novém Městě pražském zbudována kaple Božího těla. Později přešla do vlastnictví pražské univerzity, a když byl v roce 1415 upálen Jan Hus, bylo právě zde obnoveno ono Bratrstvo, aby se řídilo Husovými myšlenkami a usilovalo o reformu církve a nápravu společnosti. V tomto tajném spolku se sdružili Husovi přátelé a příznivci z řad šlechty a univerzitních mistrů. Protestovali u kostnického koncilu, postavili se církvi, králi Václavovi IV. i jeho mladšímu bratrovi, římskému králi Zikmundovi. Zburcovali celou zemi, sami však nepředpokládali, že tak uvolní lavinu, která by mohla smést i je