O trůn i o život. V tajných službách otce vlasti - Bauer, Jan (Moba, 2019)
Pod společným názvem vycházejí v novém vydání dva historické romány Smrt na jazyku a K výšinám císařského trůnu. Znovu se v nich setkáváme s agentem Karla IV. dominikánem Pavlem. První román začíná příchodem uprchlého římského tribuna Coly di Rienzo, kde chce získat právě Karla IV. pro podporu zamýšleného obnovení slávy Říma a sjednocení Itálie. Římského a českého krále tato myšlenka láká a na jedné válečné výpravě se nečekaně rozhodne vydat se inkognito jen s několika průvodci právě do Itálie. Druhý román nás zavádí do roku 1354, kdy hodlá římský a český král Karel IV. završit svou politickou kariéru korunovací císařem